Sport optimering

LLLT, eller låg nivå ljusterapi, har potential att effektivt stödja återhämtningen vid idrottsskador. Sport performance har visat sig påskynda läkningstiden, minska smärta och förbättra rörelseomfånget hos idrottare.

Medicinsk laser en innovativ behandling

Som idrottare, använder du alla verktyg tillgängliga för dig? Medicinsk laser är en innovativ behandlingsform som vinner mark inom idrottsmedicin, och det är med god anledning.

Återhämtning och smärtlindring

En av de mest övertygande anledningarna att överväga laserterapi för dig som idrottare är dess förmåga att hjälpa till med återhämtning och minska smärta.

Laserterapi har visat sig minska inflammation och främja vävnadsläkning, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för personer med idrottsrelaterade skador.

Det kan också hjälpa till att hantera kronisk smärta orsakad av tillstånd som artrit, tendinit och bursit, vilket ger dig som idrottare en möjlighet att förbli aktiva och smärtfria.

Vad skiljer laserterapi från andra smärtlindringsmetoder?

För det första är det icke-invasivt och drogfritt, vilket innebär inga biverkningar eller återhämtningstid.

Det är också precist och riktar sig endast mot det drabbade området, i stället för att påverka hela kroppen som mediciner eller kirurgi kan göra.

Detta gör det till ett utmärkt komplement till andra behandlingsmetoder, som sjukgymnastik eller kiropraktiska justeringar.

En golfande man som ligger ner på en green fö ratt kolla in linjen till hålet

Drogfri prestationsförbättring

Laserterapi används inte bara för återhämtning och smärtlindring, utan den kan även bidra till förbättrade idrottsprestationer. 

Forskning visar att laserterapi kan öka muskelstyrkan, minska återhämtningstiden efter träning samt minska muskeltrötthet.

 Dessutom kan den främja bättre blodcirkulation, vilket gör att syre och näringsämnen effektivare kan nå kroppens vävnader.

Medicinsk laserförbättrar mental klarhet och fokus!

En av de mest spännande användningarna av laserterapi för idrottare är dess förmåga att förbättra mental klarhet och fokus.

Ett exempel är Eli Garcia, en professionell boxare, som fann att laserterapi förändrade spelplanen för honom. Genom att kombinera laserterapi med ögonövningar lyckades hans läkare, Dr. Michael Burdorf, förbättra Garcias hand-öga-koordination och mentala skärpa. Detta gjorde det möjligt för Garcia att lyfta sin prestation både i och utanför ringen.

Du kanske inte tränar på elit nivå men tänk vad det kan göra för din prestationsförmåga? Jag diskuterar gärna med dig hur medicinsk laser kan hjälpa dig att öka koncentrationen och din prestation.

Maximera Idrottsprestation och Välbefinnande med Laserterapi

Laserterapi är ett kraftfullt verktyg för idrottare och idrottstränare som strävar efter att optimera sina egna eller sina klienters fysiska och mentala hälsa.

Oavsett om det används för återhämtning, smärtlindring eller för att förbättra prestationer, gör dess icke-invasiva och exakta egenskaper det till ett attraktivt alternativ för idrottare på alla nivåer.

Två personer som gör high five på en golfgreen

Använda laserterapi i din hälsorutin

Genom att integrera laserterapi i en övergripande hälsorutin kan du som idrottare potentiellt skaffa dig en konkurrensfördel samtidigt som du främjar ditt välbefinnande.

Överväg att inkludera laserterapi i din hälsorutin. Jag hjälper dig gärna med på vilket sätt medicinsk laserbehandling kan hjälpa dig med din sport performance.

Ring 073 643 61 60 och boka eller  

Vanliga områden som medicinsk laser behandlar

Boka din tid Online
Eller via telefon

Man som springe Rupp för en treadmill vid Action run I Västerås
En person som hänger i rep monkey bars I Västerås
Sergio Garcia gör en seger gest på en golf green med stor publik runt om.