Ryggont

Ryggont eller smärta i ryggen ligger ofta i ländryggen eller bröstryggen är en av de vanligaste formen av ryggbesvär.

Ryggsmärta
Det är väldigt vanligt att personer går runt med ont i ryggen

Att ha ont I ryggen är inget jag tycker du skall behöva gå runt med. Genom att ta medicinsk laserbahandling så kan din smärta försvinna helt eller åtminstone minska. Allt beror lite på vilken sorts smärta du har, vad den beror på, vad är orsaken till att du har ont i ryggen. En del av mina kunder behöver bara en laserbehandling medan vissa behöver gå några fler gånger för att få LLLT (Low Level Laser Therapy).

Jag börjar med att har en konsultation med dig och utefter dina besvär avgör jag vilken åtgärdsplan som passar just dig allra bäst.

Varför medicinsk laserbehandling mot din ryggsmärta?

Smärtfrihet på dina villkor

Oavsett om du lider av kronisk smärta eller tillfälliga besvär, kan medicinsk laserbehandling hjälpa dig att bli fri från smärta helt eller till stor del.

Snabb och säker lindring

Medicinsk laserbehandling är både snabb och säker.

Individanpassad behandling

Varje behandling anpassas efter dina specifika behov och orsakerna bakom din ryggsmärta, vilket garanterar bästa möjliga resultat för just dig.

När skall man söka hjälp mot sin smärta?

Jag skulle råda dig till att gå så tidigt som möjligt när du känner smärta. Ju längre du har gått med någon sorts smärta oavsett vart i ryggen den sitter  om det är i ländryggen eller i bröstryggen desto längre kan det ta för kroppen att återhämta sig och du kan behöva fler behandlingar jämfört om du går tidigt kanske en medicinsk laserbehandling räcker.

Olika former av ryggsmärta och värk

Den mest förekommande typen av ryggproblem är smärta i nedre delen av ryggen, ländryggen. Det är också möjligt att uppleva obehag högre upp, i området som kallas bröstryggen.

Smärta i nedre delen av ryggen kan upplevas på olika sätt:

Ländryggssmärta, även benämnt lumbago, börjar vanligtvis som en mild värk som gradvis blir värre. Det är inte ovanligt att även känna sig trött i ryggmusklerna. Smärtan tenderar att förvärras vid belastning av ryggen, till exempel vid lyft. Lumbago är ofta det vi refererar till som vanlig ryggvärk.

Ryggskott är en akut smärta som uppstår plötsligt. Det kallas också för lumbago acuta. Smärtan uppstår ofta i samband med att man lyfter något eller vrider sig hastigt.

Smärtan känns då samtidigt med en låsning i ryggen och kramper i ryggmusklerna. Smärtan kan vara skärande, huggande eller molande, och det kan kännas som om ryggen håller på att gå sönder.

När smärtan i ländryggen åtföljs av smärta som strålar ut i ett ben, kallas det lumbago-ischias. Smärtan kan då sträcka sig ända ner till foten.

Lumbago-ischias kan ibland upplevas som värk, men det kan också leda till minskad styrka i vissa benmuskler och påverka känseln i benet. Ischias innebär att ischiasnerven är irriterad eller inflammerad. Man kan även uppleva ischias utan att ha ont i ryggen.

Bli fri från ryggsmärta med medicinsk laserbehandling.

Erchonia’s medicinska lasermaskiner är ett tryggt val med många års forskning bakom.

En erchinia laser maskin i förgrunden medan ett barn får laser på sin fotled från maskinens laserstrålar

Vanliga frågor

Hur lång tid tar en behandling?

En typisk session tar 60 minuter, men det kan variera beroende på dina specifika behov.

Är behandlingen smärtsam?

Nej, behandlingen är helt smärtfri och mycket skonsam mot kroppen. En del personer kan känna lite stickningar i kroppen eller att kroppen blir varm. En del personer känner ingenting.

Hur många sessioner behöver jag?

Antalet medicinsk lasersessioner beror på orsaken till din ryggsmärta och hur du svarar på behandlingen. Jag kommer att ge dig en rekommendation under din första konsultation.

Ring 073-6436160 och boka eller 

Vanliga områden som medicinsk laser behandlar

Boka din tid Online
Eller via telefon

en kvinna ligger på mage på en brits och får medicinsk laser på ryggen
en man ligger på en massage bänk och får medicinsk laser på ländryggen. I förgrunden ser du LCD skärmen för lasermaskinen